Вверх
Copyright 2020 © Все фото на сайте сделаны автором и не могут быть использованы без его согласия.

Бісквітний рулет з полуницею і маскарпоне

Інгредієнти:
  • Для коржа:

  • Для крему:

З бісквітними рулетами в мене був якийсь незавершений гештальт. Вони постійно ламалися, тріскалися і взагалі все йшло не за планом. А план у мене один – щоб було красиво та смачно. Саме в такому порядку 🤣. Але насправді несмачних рецептів я просто не пощу. Цей же однозначно вартий вашої уваги своєю простотою та відносно невеликою кількістю складових.

Бисквит

  1. Яйця з цукром збиваємо міксером на високій швидкості 3-5 хвилин до пишної світлої маси.
  2. Просіюємо борошно з розпушувачем та сіллю. Можна додати трохи цедри лимона або лайма для аромату.
  3. Поступово в декілька прийомів додаємо борошно в яєчну масу, дуже поступово! Перемішуйте силіконовою лопаткою рухами від дна до верху миски знизу вгору. Важливо не мішати занадто активно, маса повинна залишатися дуже повітряною та легкою.
  4. Застелити деко пергаментним папером. І розподілити по ньому тісто тонким шаром, використовуючи довгий плоский шпатель або силіконову лопатку.
  5. Випікати 7-9 хвилин у розігрітій до 180°С духовці до рум'яного кольору.

Просочування

Для більшої соковитості рулети зазвичай просочують цукровим сиропом.
Класичний сироп - це вода з цукром 1:1 (50 г води + 50 г цукру) плюс лимонний сік, ваніль або інший ароматизатор. Я знайшла у себе бузиновий сироп, який робив мій тато, розбавила його водою та полила цим корж. Для просочення достатньо 50-70 мл.

Мені часто не хочеться використовувати додатковий цукор, але без нього вийде не так ніжно та соковито. Тому як альтеративний варіант можна вичавити зверху на корж сік половини апельсина, буде теж соковито.

 

Підготовка коржа

  1. Кладемо на стіл рушник, зверху накриваємо чистим листом пергаментного паперу.
  2. Дістаємо бісквітний корж із духовки, відразу ж знімаємо його з пергаменту і кладемо на підготовлену поверхню з чистим листом.
  3. Швидко згортаємо все щільним рулетом, починаючи від краю бісквіту. Залишаємо остигати.

Крем

Для крему збити маленьку пачку маскарпоне (250 г), 150 г жирних вершків для збивання і 50 г цукрової пудри в густу щільну масу. Наприкінці додати трохи лимонного соку та ванілі.

Збірка рулета

  1. Корж розгорнути та акуратно ложкою полити по всій поверхні сиропом.

2. Змастити весь корж шаром крему, поклавши трохи більше на той край, з якого починатимете скручування. І загорнути акуратно у рулет.

3. Частину крему (приблизно третину) залишити, щоб змастити рулет зовні.

4. Зрізати рівно краї, щоб виглядало охайніше (а заодно можна їх швиденько скуштувати:)

6. Прикрасити зверху полуницею.

7. Якщо вистачає сили волі, то рулет краще, звичайно, охолодити в холодильнику хоча б протягом години, а краще трохи довше. Тоді його буде набагато легше різати, а корж встигне просочитися кремом.

Ми свій з'їдаємо одразу, не вистачає жодної сили волі:)

Подписаться
Оповестить
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Посмотреть все комментарии