Вверх
Copyright 2020 © Все фото на сайте сделаны автором и не могут быть использованы без его согласия.

Печиво без глютену та лактози

Інгредієнти:
  • Нам знадобиться:

Мені інколи хочеться зробити прямо супехелсі варіант чогось смачненького. З пісковим печивом все досить просто, тут ми міняємо біле борошно на більш корисне і без глютену, молоко на рослинне, а масло на кокосове. Цукор, звичайно, беремо також натуральний, нерафінований.
Експериментальним шляхом я вивела свою улюблену формулу безглютенової борошняної суміші – це борошно зеленої гречки (саме зеленої, звичайне буде до смаку як гречана каша), борошно неочищеного рису та мигдальне борошно. Приблизно у рівних пропорціях. Можна покласти трохи більше рисової, решту поменше.

glutenfree-cookie

Тісто

  1. Змішуємо всі види борошна, додаємо до них розпушувач та сіль.
  2. Якщо ви використовуєте вершкове масло, збиваємо його із цукром, додаємо рослинне молоко (я використовувала кокосове).
  3. Якщо у вас веган-варіант на кокосовому маслі, просто з'єднуємо його з рослинним молоком та цукром.
  4. Сюди ж натираємо цедру лимонної плівки, видавлюємо з неї сік.
  5. На низьких оборотах міксера додаємо борошняну суміш до масляної (тобто все з'єднуємо).
  6. Збираємо тісто в кулю, обертаємо його в харчову плівку, трохи плескаємо і відправляємо в холодильник охолоджуватися мінімум на 30 хвилин.
  7. Розкочуємо охолоджене тісто між двома листками пергаменту та вирізаємо формами печиво. Можна просто нарізати на шматочки.
  8. Щоб печиво було більш рівної форми, потрібно лист з печінками відправити перед випічкою в морозилку.
  9. Скажу чесно, у мене там не завжди буває стільки місця, тож якщо вам не критично, можна цей крок пропустити.
  10. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин|мінути| до легкого золотистого кольору.

Відразу після випікання печиво дуже тендітне, краще дати йому охолонути на аркуші пергаменту, і тільки після цього перекладати на блюдо.

Печенье с шоколадом

Подвійне задоволення

Печівка можна з'єднати між собою натуральною горіховою пастою або, як у моєму випадку, чорним шоколадом.

Для цього потрібно розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі (що набагато швидше). Мікрохвильову піч включайте короткими імпульсами, щоб шоколад не підгорів, а просто розплавився.

Потім викласти по чайній ложці шоколаду на одну печінку і накрити другою. Таким чином поєднати все попарно і почекати, поки шоколад застигне.

Подписаться
Оповестить
guest
0 Comments
Старые
Новые Самые популярные
Inline Feedbacks
Посмотреть все комментарии