Вверх
Copyright 2020 © Все фото на сайте сделаны автором и не могут быть использованы без его согласия.

Рогалики з вареним згущеним молоком

Інгредієнти:
  • Для теста:

  • Для начинки::

У найпростіших класичних рецептах криється ні з чим не порівнянна чарівність і той самий смак дитинства, коли ми ще не боялися цукру та білого борошна і просто насолоджувалися смачною випічкою.
Люблю ніжно цих малюків 🥐. І з вареним згущеним молоком (о так, іноді можна собі дозволити) і з маминим полуничним джемом.
Особливо з полуничним, коли він так гарно витікає і перетворюється на мармеладні тягучки.🙈

А в тісті, між іншим, зовсім немає цукру. Вважатимемо це приємним бонусом 😍

Дуже рекомендую приготувати тісто наперед. Тут важливо, щоб воно добре охолоне, тоді з ним буде легко працювати, а рогалики набудуть рівної форми.

В ідеалі зробити тісто ввечері (це займає зовсім небагато часу навіть перед сном). А приготування залишити наступного дня.

Тісто

Як завжди, спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти (борошно, сіль, сода, ваніль).

  1. Якщо хочете більше ЗОЖ-ний варіант, візьміть муку|борошно|
  2. У чашу блендера з ножем відправляємо частину цієї борошняної суміші і нарізане кубиками вершкове масло (можна все борошно, якщо влазить).
  3. Подрібнюємо у крихту.
  4. Додаємо сметану, олію, вимішуємо тісто.
  5. Ділимо його на 4-5 частин, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник охолоджуватися щонайменше на годину (а краще на ніч).

Процес

Далі все просто. Розкочуємо тісто в тонке плоске коло (буквально до пари мм).

Нарізаємо на сектори та викладаємо на край трохи начинки.

Якщо у вас немає бажання возитися з маленькими рогаликами, візьміть шматочок тесту якомога більше і, розкотивши, наріжте його великими сегментами.
Як начинка підійдуть перетерті з цукром горішки, густий джем або варене згущене молоко.

Випікання

Випікати при 180-200 градусах 15 хвилин, поки рогалики не стануть ніжно-золотистого кольору.

Подписаться
Оповестить
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Посмотреть все комментарии