Рогалики з вареним згущеним молоком
У найпростіших класичних рецептах криється ні з чим не порівнянна чарівність і той самий смак дитинства, коли ми ще не боялися цукру та білого борошна і просто насолоджувалися смачною випічкою.
Люблю ніжно цих малюків 🥐. І з вареним згущеним молоком (о так, іноді можна собі дозволити) і з маминим полуничним джемом.
Особливо з полуничним, коли він так гарно витікає і перетворюється на мармеладні тягучки.🙈
А в тісті, між іншим, зовсім немає цукру. Вважатимемо це приємним бонусом 😍
Дуже рекомендую приготувати тісто наперед. Тут важливо, щоб воно добре охолоне, тоді з ним буде легко працювати, а рогалики набудуть рівної форми.
В ідеалі зробити тісто ввечері (це займає зовсім небагато часу навіть перед сном). А приготування залишити наступного дня.
Тісто
Як завжди, спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти (борошно, сіль, сода, ваніль).
- Якщо хочете більше ЗОЖ-ний варіант, візьміть муку|борошно|
- У чашу блендера з ножем відправляємо частину цієї борошняної суміші і нарізане кубиками вершкове масло (можна все борошно, якщо влазить).
- Подрібнюємо у крихту.
- Додаємо сметану, олію, вимішуємо тісто.
- Ділимо його на 4-5 частин, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник охолоджуватися щонайменше на годину (а краще на ніч).
Процес
Далі все просто. Розкочуємо тісто в тонке плоске коло (буквально до пари мм).
Нарізаємо на сектори та викладаємо на край трохи начинки.
Якщо у вас немає бажання возитися з маленькими рогаликами, візьміть шматочок тесту якомога більше і, розкотивши, наріжте його великими сегментами.
Як начинка підійдуть перетерті з цукром горішки, густий джем або варене згущене молоко.
Випікання
Випікати при 180-200 градусах 15 хвилин, поки рогалики не стануть ніжно-золотистого кольору.