Лимонне печиво
Відразу вас попередити, що це дивовижне лимонне печиво у світі. Заявляю без зайвої скромності, що його смак за відчуттями перенесе вас у серце сонячної Італії, навіть якщо вам поки що не вдалося там побувати. Так що вмикайте духовку, влаштовуватимемо Італію у себе вдома.
Цим рецептом я особливо пишаюся, тому що дуже заморочилася і спекла його багато разів, експериментуючи з пропорціями, поки не знайшла ідеальну комбінацію.
А добитися найяскравішого лимонного смаку нам допоможуть - смажені 🍋 🤩 лимони! Вже цікаво? Тоді шукайте список інгредієнтів у галереї, а процес опишу нижче.
Cмажені лимони
- Для початку відміряємо вершкове (або кокосове) масло за рецептом та натираємо в нього цедру з лимонів.
- Тепер ми будемо їх "глазувати" або смажити.
- У невеликій сковорідці або сотейнику топимо 1 ст.л. вершкового або кокосового масла (я беру гхі) та 1 ст.л. меду.
- Ріжемо навпіл лимони і укладаємо зрізом на сковороду. Тримаємо їх там хвилин 10, вони мають стати м'якими і позолотитися на зрізі.
- Дістаємо лимони і трохи охолоджуємо.
Можна, звичайно, опустити цей крок і не смажити лимони, а просто видавити з них сік.
Але ліньки геть! Сам процес дуже цікавий, а смак печива вийде набагато більш насиченим.
Тісто
- В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач.
- Олію (з натертою цедрою) збиваємо з цукром і яйцем.
- Додаємо ваніль і видавлюємо сік з м'яких лимонів.
- Постарайтеся позбавитися кісточок, вони тут зовсім не потрібні.
- Далі додаємо борошняну суміш, і все ретельно перемішуємо. Повинно вийде густе тісто.
Зверніть увагу, що цедру з лимонів потрібно зняти до того, як ви підсмажите їх. Тобто на самому початку.
Охолодження тіста
І ось тут другий важливий етап, який не можна пропускати.
Тісто потрібно охолодити, інакше не вийде ось таких гарних тріщин на печінка.
Мені найбільше подобається робити тісто ввечері, і пекти печиво наступного дня.
Отже, тісто охолоне мінімум 2-3 години, потім ложкою набираємо невеликі шматочки, формуємо в руках невеликі кульки і обвалюємо їх у цукровій пудрі.
Викладаємо на застеленим пергаментом лист.
Випікання
Випікати у розігрітій до 180°С духовці 15 хвилин.
Печиво в духовці почне рости, повітря зсередини виходити назовні, проламуючи гарні тріщини в скоринці.