Вверх
Copyright 2020 © Все фото на сайте сделаны автором и не могут быть использованы без его согласия.

Ягідне морозиво з лавандою

Інгредієнти:
  • Нам знадобиться:

Обожнюю цей рецепт морозива за простоту та швидкість приготування.
Оскільки тут вершкова частка набагато менша за фруктову, я б його навіть віднесла до категорії майже сорбетів:)

Ice_cream
  1. Підігріваємо вершки з цукром або цукровою пудрою до повного розчинення.

Скажу чесно, я завжди зменшую цукор, але тут треба врахувати той факт, що після охолодження морозиво стане менш солодким.

  1. Чистимо фрукти, пробиваємо їх блендером і перетираємо через сито, щоб прибрати шкірки та дрібні кісточки.

Можна і не перетирати, але якщо хочете ніжнішої текстури, не полінуйтеся:)

  1. Видавлюємо сік шматочка лимона.
  2. З'єднуємо фруктове пюре із вершками. У мене тут на фото чорничне та полуниця-малина.
  3. Відправляємо суміш у морозилку в герметично закритому контейнері або порційних формах.

6. А тепер увага! Ключовий момент.

Те, що робить морозиво гладким і без крупинок льоду.

Через пару годин, коли морозиво схопиться, його потрібно дістати та перебити у блендері.

Воно стане зовсім м'яким. Далі морозиво можна знову відправити в морозилку охолоджуватися.

Мало не забула. Лаванда! Кому не ліньки, розповім, як легко і швидко ароматизувати вершки лавандою.

Нагріваємо вершки, кидаємо туди чайну ложку квіток лаванди, даємо їм настоятися і проціджуємо.

Всі. Буквально 10-15 хвилин вистачає, щоб у вершків з'явився ніжний аромат лаванди.

Мені особисто дуже подобається поєднання чорниці-лаванди.

А ось, наприклад, з полуницею буде добре поєднуватися базилік або м'ята (трави можна наполягати в вершках або перебивати разом з блендером у пюре).

Подписаться
Оповестить
guest
2 Comments
Старые
Новые Самые популярные
Inline Feedbacks
Посмотреть все комментарии
Katerina
Katerina
3 года до

А если его в формочки сразу? Выйдет хорошо?