Ягідне морозиво з лавандою
Обожнюю цей рецепт морозива за простоту та швидкість приготування.
Оскільки тут вершкова частка набагато менша за фруктову, я б його навіть віднесла до категорії майже сорбетів:)
- Підігріваємо вершки з цукром або цукровою пудрою до повного розчинення.
Скажу чесно, я завжди зменшую цукор, але тут треба врахувати той факт, що після охолодження морозиво стане менш солодким.
- Чистимо фрукти, пробиваємо їх блендером і перетираємо через сито, щоб прибрати шкірки та дрібні кісточки.
Можна і не перетирати, але якщо хочете ніжнішої текстури, не полінуйтеся:)
- Видавлюємо сік шматочка лимона.
- З'єднуємо фруктове пюре із вершками. У мене тут на фото чорничне та полуниця-малина.
- Відправляємо суміш у морозилку в герметично закритому контейнері або порційних формах.
6. А тепер увага! Ключовий момент.
Те, що робить морозиво гладким і без крупинок льоду.
Через пару годин, коли морозиво схопиться, його потрібно дістати та перебити у блендері.
Воно стане зовсім м'яким. Далі морозиво можна знову відправити в морозилку охолоджуватися.
Мало не забула. Лаванда! Кому не ліньки, розповім, як легко і швидко ароматизувати вершки лавандою.
Нагріваємо вершки, кидаємо туди чайну ложку квіток лаванди, даємо їм настоятися і проціджуємо.
Всі. Буквально 10-15 хвилин вистачає, щоб у вершків з'явився ніжний аромат лаванди.
Мені особисто дуже подобається поєднання чорниці-лаванди.
А ось, наприклад, з полуницею буде добре поєднуватися базилік або м'ята (трави можна наполягати в вершках або перебивати разом з блендером у пюре).
А если его в формочки сразу? Выйдет хорошо?
да, конечно, я делаю и в формочках и так просто в емкости одной.