Біла лимонна рибка
Цей рецепт трапився зі мною під час карантина, коли я почав розгрібати морозильні запаси і виявив кусок файлу білої риби. Мені здається, це була треска, і її срочно потрібно було привести до почуття. Що тут сказати, все получилось краще, чим я розрахувала. А на допомогу прийшли лимони, зелень і помидорчики черрі.
Розрізати рибу на великі шматки, посолити та поперчити.
- Підготувати креветки (розморозити, очистити від панцирів). Нема креветок, не біда, пропускайте.
- Нарізати півкільцями цибулю порей (беремо лише білу частину).
4. Лимони та помідори нарізати великими часточками.
Розігріти сковороду з високими бортами. Обсмажити в невеликій кількості олії цибулю, додати лимони, злегка їх обсмажити і накрити кришкою, щоб розм'якшалися. По можливості додайте розмарин і, якщо хочете гостріше, можна трохи перцю чилі.
Зелень подрібнити.
7. Роздвинути лопаткою лук і лимони. Положить на сковороду рибу, обжарить її по пари хвилин з обоих боків. Додати креветки, теж слегка обжарить, буквально по хвилині з кожної сторони.
В кінці відправляємо в сковородку нарізану зелень, держим ще хвилинку під кришкою і готово!
Посолить, поперчить.
Додати помідори і залишити все тушиться під закритою кришкою хвилин 5. Якщо рідина іспарилася, додайте трохи води, а ще краще білого вина.
Подавайте з диким рисом або картопляним пюре.