Американське печиво з шоколадом
Насправді пекла його мільйон разів по різним рецептам. Пекла з вівсянкою, шоколадом, горішками, вишнею, etc. Але саме цей рецепт з сублімованою полуницею мені прям особливо припав до душі.
Одразу про важливі деталі.
‼️Цукор! Найкраще для такої тягучої насиченої карамельної текстури підійде нерафінований тростинний цукор - панела або мусковадо. В ідеалі це мікс із такого м'якого нерафінованого цукру і десь 1/3 частини звичайного кристаличного, по типу демерари.
Кожен вид цукру по-різному впливатиме на тісто, бо має різний ступінь гігроскопічності, кристалізацію, рівень цукрової патоки, але ми не будемо в це заглиблюватись:))
Також важливо, що в цьому рецепті використовують одночасно і розпушувач і соду. Так треба:)
〰️Отже, топимо масло, виливаємо в миску, даємо йому буквально 5-10 хвилин охолонути і додаємо цукор і ваніль. Злегка збиваємо вінчиком або просто виделкою.
〰️Сюди ж розбиваємо яйце і продовжуємо збивати ще пару хвилин до легкої кремової текстури.
〰️Окремо змішуємо борошно з сіллю, розпушувачем і содою і додаємо у нашу збиту масляно-яєчну суміш. Все розмішуємо і в кінці всипаємо доданки.
Дуже-дуже смачно з сублімованою полуницею🍓, пеканом 🌰 і шоколадними краплями 🍫
Я найчастіше роблю мікс з того, що в наявності, враховуючи загальну вагу усіх цих доданків (100-120 г).
〰️Тісто виходить в'язке, як кінетичний пісок😂.
Накриваємо його прямо в мисці плівкою і залишаємо в холодильнику до повного застигання.
〰️Тверде тісто за допомогою ложки для морозива викладаємо на пергамент такими собі півкулями. ЯкщоЯкщо немає спеціальної ложки, просто сформуйте їх руками.
❗️Залишайте достатньо відстані між печивкамм, бо вони будуть розтікатись.
смачного!
Випікання
🌡️Випікаємо 12-15 хвилин при 180°. Печивка мають бути наче трошки недопечені всередині. Тут з першого разу важко вгадати. Але смачно буде в будь-якому разі:)))
Дати печиву трошки охолонути на пергаменті, 5-10 хвилин, а потім перенести на решітку.