Нагору
Copyright 2024 © Усі фото на сайті зроблені автором і не можуть бути використані без його згоди.

Американське печиво з шоколадом

Інгредієнти:

Насправді пекла його мільйон разів по різним рецептам. Пекла з вівсянкою, шоколадом, горішками, вишнею, etc. Але саме цей рецепт з сублімованою полуницею мені прям особливо припав до душі.

Одразу про важливі деталі.

‼️Цукор! Найкраще для такої тягучої насиченої карамельної текстури підійде нерафінований тростинний цукор - панела або мусковадо. В ідеалі це мікс із такого м'якого нерафінованого цукру і десь 1/3 частини звичайного кристаличного, по типу демерари.

Кожен вид цукру по-різному впливатиме на тісто, бо має різний ступінь гігроскопічності, кристалізацію, рівень цукрової патоки, але ми не будемо в це заглиблюватись:))

Також важливо, що в цьому рецепті використовують одночасно і розпушувач і соду. Так треба:)

 

chocolatechips-cookies

〰️Отже, топимо масло, виливаємо в миску, даємо йому буквально 5-10 хвилин охолонути і додаємо цукор і ваніль. Злегка збиваємо вінчиком або просто виделкою.

〰️Сюди ж розбиваємо яйце і продовжуємо збивати ще пару хвилин до легкої кремової текстури.

〰️Окремо змішуємо борошно з сіллю, розпушувачем і содою і додаємо у нашу збиту масляно-яєчну суміш. Все розмішуємо і в кінці всипаємо доданки.

Дуже-дуже смачно з сублімованою полуницею🍓, пеканом 🌰 і шоколадними краплями 🍫
Я найчастіше роблю мікс з того, що в наявності, враховуючи загальну вагу усіх цих доданків (100-120 г).

〰️Тісто виходить в'язке, як кінетичний пісок😂.
Накриваємо його прямо в мисці плівкою і залишаємо в холодильнику до повного застигання.

〰️Тверде тісто за допомогою ложки для морозива викладаємо на пергамент такими собі півкулями. ЯкщоЯкщо немає спеціальної ложки, просто сформуйте їх руками.

❗️Залишайте достатньо відстані між печивкамм, бо вони будуть розтікатись.

смачного!

Випікання

🌡️Випікаємо 12-15 хвилин при 180°. Печивка мають бути наче трошки недопечені всередині. Тут з першого разу важко вгадати. Але смачно буде в будь-якому разі:)))

Дати печиву трошки охолонути на пергаменті, 5-10 хвилин, а потім перенести на решітку.

 

chocolatechips-cookies

Подписаться
Оповестить
guest
0 Comments
Старые
Новые Самые популярные
Inline Feedbacks
Посмотреть все комментарии